gelové nehty
Zdroj
Slavomíra Skýpalová, ruscona.cz

Jak pečovat o gelové nehty a při tom si udržet krásné a zdravé své přírodní?

Zdravé a krásné nehty jsou základem pro každou z nás. Jak se ale o gelové nehty starat, aby vydržely co nejdéle a zároveň měli ty své přírodní stále zdravé? Doporučujeme si pečlivě nastudovat tento článek, a zdraví vašich přírodních nehtů bude zaručeno. Pojďte do toho a dejte nehtům vše, co budou potřebovat!

Navštěvujete nehtová studia nebo si rádi děláte nehty doma sami? Ať je to jak je to, při modeláži gelových nehtů je nejdůležitější kvalita používaných produktů, což má vliv především na vaše zdraví a samozřejmě i výdrž modeláže. Každá modeláž gelových nehtů má svůj postup.

Základním kamenem pro modeláž gelových nehtů je ale UV gel, který následně tvrdne v UV/LED lampě. Začne se podkladovým UV gelem, pokračuje modelovacím UV gelem a nakonec se nehty zaleskují závěrečným UV gelem.

modré gelové nehty
Zdroj
Dominika Ritterová, ruscona.cz

4 tipy jak se starat o gelové nehty, aby vydržely co nejdéle:

  1. Svěřte se do odborných rukou
    Začneme úplně od začátku. Jedním z hlavních bodů, proč modeláž gelových nehtů nevydrží, je právě díky neodbornosti nehtové designérky a špatně či nekvalitně zvoleným produktům i nedodržováním kroků nehtové modeláže.
  2. Nestříhejte gelové nehty
    Gelové nehty nikdy nestříhejte z důvodu lámání a třepení nehtů. Ke zkracování nehtů můžete použít pouze jemný pilník, kterým budete pilovat v jednom směru. Nechte ale raději zkracování gelových nehtů na profesionálech.
  3. Nemáčejte dlouho ruce ve vodě 
    Vyhněte se dlouhému máčení rukou ve vodě. Díky tomu může totiž snadno dojít k tvorbě plísní na vašich nehtech. Pokud je to ale nevyhnutelné, po vytažení rukou z vody je pořádně utřete do sucha.
  4. Používejte ochranné pomůcky
    Při domácích pracích používejte nejlépe gumové rukavice, aby nedošlo k poničení nehtu. Přece jen, čím víc budete gelové nehty namáhat, tím budou slabší a mohou se pak snadno poničit.

Držte se těchto kroků v péči o gelové nehty a věřte, že vydrží opravdu dlouho! Ruku v ruce jde i péče o přírodní nehty, které jsou schované pod gelem. Ač si můžete myslet, že ty nehrají takovou roli, mýlíte se. 

dlouhé gelové nehty
Zdroj
Karolína Cetkovská, ruscona.cz

Jak udržet přírodní nehty zdravé a silné při nošení gelových nehtů? 

Přírodní nehty pod UV gelem dýchají, proto je potřeba dát dostatečnou pozornost i jim. V první řadě se zaměřte na vyváženou stravu, aby dávala vašemu tělu všechno potřebné. Tu můžete doplnit o suplementy v podobě vitamínů a minerálů pro zdraví růst a posílení nehtů. Zároveň nezapomínejte doplňovat dostatečné množství tekutin, kvůli dostatečné hydrataci.

UV gel nikdy neslupujte. Pokud jej chcete odstranit, spolehněte se na odborníka, který vám gelové nehty ověřenými postupy sundá. Neučiníte-li tak, může dojít k poškození nehtového lůžka.

Jsou nehty namáhané dlouho v kuse? Dejte jim odpočinek a nechte je chvíli “dýchat”. Přitom dbejte na zvýšenou regeneraci pomocí zpevňujících laků, ať jsou zase brzy fit.

Zároveň je potřeba připomenout, že se není třeba obávat zdravotních aspektů u UV/LED lampy na nehty. Škodlivost UV lamp nebyla nikdy prokázána, a to zejména z důvodu velmi krátkého vystavení kůže a nehtů UV světlu.

Držte se našich tipů a mějte zdravé a krásné nehty, jak už ty přírodní tak i gelové.
 

Rubriky