aperol spritz
Zdroj
Bigstockphoto

Je čas na Aperol Spritz! Připravte si ho doma za zlomek ceny

Propadli jste chuti hořkosladkého drinku, který lidi s oblibou popíjejí po celý rok? Ať už vám víc chutná v bazénovém baru, nebo v zimě na svahu, můžete si ho teď dopřát kdykoli. I u sebe doma.

Oblíbený „aperolek“ není úplně nejlevnější záležitost, co si budeme povídat. Dát si ho jednou za čas je v pohodě, ale představte si, že byste s ním i pohostili návštěvu nebo si ho prostě namíchali po náročném dni! Teď už skoro můžete – máme pro vás recept na populární dobrotu.

Původem Ital, doma všude

Aperol je kořeněný nápoj, který se řadí mezi tzv. bittery. Oranžovočervenou barvu doprovází typická lehce nahořklá chuť s ovocným nádechem. Poprvé si na něj začali pochutnávat Italové, a to už krátce po tom, co skončila 1. světová válka!

V 50. letech 20. století ho pak začali míchat s dalšími tekutými dobrotami a dneska je Aperol coby samotný bitter nejprodávanější lihovinou v Itálii.

V Aperolu je 11 % alkoholu, ale ve výsledném drinku je ho ještě víc, protože ho doprovází další alkohol. 

domácí aperol spritz
Oblíbený drink si v pohodě namícháte i doma a za zlomek ceny.
Zdroj
Bigstockphoto

Domácí Aperol Spritz, kterého nebudete mít dost

Příprava je naprosto jednoduchá a zvládne ji i nezkušený „míchač“. Vyjde vás asi na poloviční cenu.

Co potřebujete: 40 ml Aperolu, 60 ml prosecca, 20 ml perlivé vody, led a plátek pomeranče

Jak na to? 

•    Větší sklenici naplňte do 2/3 ledem. 
•    Přilijte perlivou vodu, prosecco a pak i krouživým pohybem Aperol.
•    Dozdobte plátkem pomeranče, přidejte brčko a podávejte!

Mimochodem – u Aperol Spritzu nemusíte skončit. Svůj drinkový repertoár můžete obohatit ještě o jeho „bratříčka“, jímž je Hugo Spritz. Ten jednoznačně zaujme svou chutí bezu a citrusů. Kromě likéru Hugo ale musíte obměnit i ovoce – místo pomeranče je potřeba přidat limetky a jablka.

Rubriky