granule pro štěňata
Zdroj
New Africa / Shutterstock

5 tipů, díky kterým vyberete ty nejvhodnější granule pro vaše štěně

Pořídit si do rodiny štěně je vzrušující událost, plná nových zážitků a povinností. Leccos se změní, a to hlavně ze začátku, kdy bude potřebovat téměř každou volnou chvilku.

Přijdou sice nové starosti, ale také radosti a těch bude mnohem více. Prvním problémem, který budete muset řešit, bude pravděpodobně výběr vhodných granulí, ale nebojte. Dnes vám s ním pomůžeme.

Na co se při výběru granulí primárně zaměřit?

Velikost plemene

Štěňata rozdělujeme do tří základních kategorií, a tedy na malé, střední a velká plemena. Je důležité vybrat granule, které odpovídají nejen nutričním požadavkům vašeho štěněte, ale také je samozřejmě potřeba zvážit vhodnou velikost každé granulky. Příliš malými by se mohl pejsek dusit, a naopak moc velké by mohl mít problém pokousat.

Složení

Pokud chcete pořídit opravdu kvalitní granule pro štěňata, pak se zaměřte na to, aby jejich složení mělo vyvážený poměr bílkovin, tuků a sacharidů. Zdrojem kvalitních bílkovin je například kuřecí, hovězí nebo rybí maso. U tuků je to lososový olej nebo kuřecí tuk a co se sacharidů týká, dobře stravitelná je například hnědá naturální rýže. 

Nežádoucí přísady

Umělá barviva, dochucovadla, konzervační látky nebo jiné chemické přísady nejsou vhodné a doporučuje se jim vyhnout nebo sehnat pouze v minimálním množství. Týká se to i lepku (např. ječmen, kukuřice, pšenice). Ten by granule pro štěňata neměly obsahovat. 

Bohaté na vitamíny a minerály

Granule pro psy by měly naopak obsahovat přirozené zdroje vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro správný růst a imunitní systém štěněte. Hledejte granule bohaté na vitamíny A, E, C, D a minerály, jako je vápník, železo a zinek.

Recenze

Dnes není takový problém si na internetu dohledat hodnocení a recenze ostatních chovatelů. Zjistěte, jaké mají s danými značkami zkušenosti, a hlavně si dejte pozor na negativa, která uvádějí.